Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiect româno – ucrainean al jandarmilor încheiat cu succes
Jandarmeria Satu Mare  - Joi, 5 August 2021

În perioada 27 – 29 iulie a.c. La Ivano Frankivsk a avut loc conferința de închidere a proiectului Improved cross-border security, cod proiect 2SOFT/4.3/94

Delegația jandarmilor sătmăreni formată din col. Ovidiu – Adrian POPA – Inspector Șef, lt. col. Gheorghe VLONGA, pr. mil. Cristian - Nicolae SILAGHI și lt. Cristian – Gavril BONTESCU a fost însoțită de domnul colonel Gheorghe – Marian Brîncoveanu – Adjunct al Inspectorului General și domnul colonel Iulian C. Tița – î. Director al Direcției Programe cu Finanțare Externă din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Sediul administrației teritoriale a Regiunii Ivano Frankisvk a găzduit conferința de închidere a proiectului „Improved cross-border security”, cod proiect 2SOFT/4.3/94, activitate la care au participat, alături de militarii celor două instituții partenere, reprezentanți ai autorităților publice locale și regionale din Ivano Frankivsk și reprezentanți ai mass mediei locale și zonale.

Activitatea a debutat cu un scurt cuvânt de bun venit din partea domnului colonel Roman Naumenko – comandantul  Unității Militare 1241, cuvânt urmat de intonarea imnelor celor două țări implicate în proiect.

Domnul gl. lt. Oleksandr Nabok - Comandantul Structurilor Gărzii Naționale din Ucraina din zona de Vest a transmis un mesaj din partea comandantului Gărzii Naționale din Ucraina, domnul gl. Mykola Balan în care își exprima bucuria și aprecierea pentru reușita proiectului, transmițând felicitările domniei sale membrilor celor două echipe de proiect.

Din partea doamnei Svitlana ONYSHCHUK – președintele Regiunii Ivano Frankisvk a vorbit domnul vicepreședinte Bogdan Footerka, care s-a declarat foarte mulțumit de faptul că prin implementarea acestui proiect a crescut securitatea locuitorilor Regiunii, dar și a turiștilor care vizitează Regiunea.

Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a vorbit domnul colonel Gheorghe – Marian Brîncoveanu – Adjunct al Inspectorului General, care a descris pe scurt parcursul proiectului, iar apoi a făcut o prezentare referitoare la  implicarea Jandarmeriei Române în proiectele transfrontaliere, exprimându-și totodată deschiderea spre viitoare colaborări.

Domnul colonel Ovidiu – Adrian POPA – Inspectorul Șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, a transmis felicitările domniei sale membrilor celor două echipe de proiect, care, în ciuda greutăților impuse de contextul pandemic au reușit să ducă la bun sfârșit proiectul.

Prezentă la această activitate, doamna Doina Turcu – ofițer de monitorizare al proiectului din partea Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava a apreciat buna colaborare a echipelor de proiect și receptivitatea dovedită în această perioadă. Totodată domnia sa a transmis felicitări reprezentanților celor două instituții partenere pentru modul exemplar în care au îndeplinit toate etapele proiectului.

Partea a doua a activității, a continuat la sediul Unității Militare 1241, și au participat alături de militarii ucraineni, delegația română și reprezentanții mass mediei zonale.

Acesta a debutat cu primirea invitaților de către domnul lt. col. Bohdan Bogdan – adjunctul pentru ordine publică al comandantului Unității Militare 1241, care a făcut o prezentare a materialelor achiziționate atât în cadrul Proiectului cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare, cât și cele achiziționate în cadrul proiectelor derulate cu IJJ Maramureș și IJJ Suceava.

După prezentarea materialelor, domnul colonel Roman Naumenko și domnul gl. lt. Oleksandr Nabok au făcut declarații de presă în care au vorbit despre proiectele derulate, despre materialele achiziționate și despre buna colaborare avută cu Jandarmeria Română.


După încheierea acestor activități, cele două echipe de proiect au avut o scurtă întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre identificarea unor oportunități de proiecte noi și despre posibilitatea întocmirii unor proiecte de finanțare.
3353 vizite
Distribuie pe